Sme Profile Coffee Roastery, značka úspešnej pražiarne kávy

Prečo Profile? Profil kávy spoznáme dvomi zmyslami – čuchom a chuťou. A práve s ústami a nosom na ľudskej tvári z profilu pracuje logo kaviarne. Zároveň tieto dva zmysly každému majiteľovi prezradia, či má dočinenia s dobrou, alebo zlou gastronómiou.

Profile Roastery - Pražiareň kávyProfile Roastery - Pražiareň kávyProfile Roastery - Pražiareň kávyProfile Roastery - Pražiareň kávy

Ján Bielov

Co-founder Profile Roastery

Peter Ruman

Co-founder Profile Roastery

Založenie značky Profile

Peter založil značku Profile, pod ktorou otvoril kaviarne najprv v Krupine a po čase aj v krásnom kaštieli vo Svätom Antone. V súčasnosti sa teda venuje chodu dvoch kaviarní a s kamarátmi rozbehol aj ďalší projekt - požičovňu e-bajkov. Popri práci však nezabúda na svoju rodinu a stále má v hlave priestor na nápady, kreativitu a ďalšie projekty. Najnovším projektom je pražiareň vlastnej výberovej kávy z regiónu Hont - Profile Coffee Roastery.

Prax a skúsenosti

Študoval na hotelovej akadémii vo Zvolene, ktorú vníma ako najväčšiu školu pre svoje ďalšie pôsobenie v gastronómii. Formovala ho aj práca čašníka na výletnej lodi vo Francúzsku. Po návrate z lode pomáhal rozbiehať podniky v Bratislave, Košiciach a Prahe. A práve tieto skúsenosti mu dali kvalitný základ pri otváraní vlastného podniku.

Profile sa však nechce hrať iba na svojom dvore

Snažíme sa spájať fungujúce podniky a zároveň do mesta priniesť nové zážitky, nové pôžitky, nové obzory. Dôkazom toho sú akcie, ako degustácia vína spojená s ochutnávkou streetfodového jedla, cupping, či ochutnávky a rozprávanie o fungovaní remeselného pivovaru. Mimochodom, na pípe tu majú Huncúta, za ktorým stoja dvaja vysokoškolskí profesori pôsobiaci v neďalekej Banskej Bystrici.

Profile sa snaží ponúkať najmä lokálne produkty

Víno, čokoláda, pivo, káva, koláče – tak, aby chýry o ich úrovni nezostali iba lokálne. Ale pokojne sa rozniesli do susednej Banskej Štiavnice, celého hontianskeho regiónu, a keď sa dostanú za jeho hranice, Peter sa nebude hnevať. A či má kaviareň potenciál to dosiahnuť? Rozhodne, najlepšie však urobíte, ak sa o tom presvedčíte sami a svojou spätnou väzbou pomôžete Profilu rásť.

SMe Vám k dispozícii

Máte otázky?

Zanechajte nám správu a my urobíme všetko preto aby ste dostali odpoveď v čo najkratšom možnom čase.

Ďakujeme za Váš záujem.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.