Prečo Profile? Profil kávy spoznáme dvomi zmyslami – čuchom a chuťou. A práve s ústami a nosom na ľudskej tvári z profilu pracuje logo kaviarne. Zároveň tieto dva zmysly každému majiteľovi prezradia, či má dočinenia s dobrou, alebo zlou gastronómiou.
Otvoril prvú vlastnú kaviareň Impresso Coffee v Banskej Bystrici na klasickom slovenskom sídlisku. Táto značka si zakladá na tom, aby každá šálka spĺňala vysoké štandardy.
Rozbehol vlastný „coffee truck“, aby mohol priniesť kvalitnú kávu aj na rôzne festivaly a podujatia. Janova práca aktuálne zahŕňa nielen starostlivosť o chod kaviarne Impresso Coffee, ale aj prípravu na festivaly. V rámci nich aktívne komunikuje so zákazníkmi a predstavuje im rôzne kávové špeciality.
Peter založil značku Profile, pod ktorou otvoril kaviarne najprv v Krupine a po čase aj v krásnom kaštieli vo Svätom Antone. V súčasnosti sa teda venuje chodu dvoch kaviarní a s kamarátmi rozbehol aj ďalší projekt - požičovňu e-bajkov. Popri práci však nezabúda na svoju rodinu a stále má v hlave priestor na nápady, kreativitu a ďalšie projekty. Najnovším projektom je pražiareň vlastnej výberovej kávy z regiónu Hont - Profile Coffee Roastery.
Študoval na hotelovej akadémii vo Zvolene, ktorú vníma ako najväčšiu školu pre svoje ďalšie pôsobenie v gastronómii. Formovala ho aj práca čašníka na výletnej lodi vo Francúzsku. Po návrate z lode pomáhal rozbiehať podniky v Bratislave, Košiciach a Prahe. A práve tieto skúsenosti mu dali kvalitný základ pri otváraní vlastného podniku.
Snažíme sa spájať fungujúce podniky a zároveň do mesta priniesť nové zážitky, nové pôžitky, nové obzory. Dôkazom toho sú akcie, ako degustácia vína spojená s ochutnávkou streetfodového jedla, cupping, či ochutnávky a rozprávanie o fungovaní remeselného pivovaru. Mimochodom, na pípe tu majú Huncúta, za ktorým stoja dvaja vysokoškolskí profesori pôsobiaci v neďalekej Banskej Bystrici.
Víno, čokoláda, pivo, káva, koláče – tak, aby chýry o ich úrovni nezostali iba lokálne. Ale pokojne sa rozniesli do susednej Banskej Štiavnice, celého hontianskeho regiónu, a keď sa dostanú za jeho hranice, Peter sa nebude hnevať. A či má kaviareň potenciál to dosiahnuť? Rozhodne, najlepšie však urobíte, ak sa o tom presvedčíte sami a svojou spätnou väzbou pomôžete Profilu rásť.